fbpx

Gratis ryddeverktøy CCleaner

ccleaner
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis ryddeverktøy

ccleaner

Denne måneden tenkte jeg vi skulle snakke om et gratis verktøy som kan hjelpe deg med og rydde opp filer som tar opp plass som ikke blir brukt. CCleaner kan også rydde opp i Registry og legg til og fjern programmer og mye annet. Men vi skal holde oss til gratis versjonen som er begrenset men allikevel et kraftig verktøy som er enkel og bruke. Jeg vil ta dere igjennom installasjonsprosessen og hvordan du kan ta i bruk de enkleste, men også mest nødvendige av mulighetene i programmet.
Du vil finne gratis versjonen her. Nedlastningen vil starte automatisk.
Det vi må passe på når vi installerer at vi ikke installerer tilleggsprogramvaren som blir tilbudt. Det finner vi allerede på første side av installasjonen som du ser på bildet under her.
 
 
ccleaner
 
Her må vi fjerne haken, så den er blank som bildet under. Før vi trykker på valget «Customize»
 
ccleaner
Her får vi en del valg om hva vi ønsker å installere. Det er bra at CCleaner kan gjøre alt dette, men vi fjerner to av valgene her. Det er de to som er i midten. Som du kan se under her.
 
ccleaner
Ønsker du og ikke ha snarvei på skrivebordet så kan du også fjerne det. Men ønsker du og ha en snarvei så er det jo bare og ha den. Etter dette kan du trykke på «Install» og la den gjøre seg ferdig.
 
ccleaner
Er du ikke interessert i å lese versjon notater så fjern haken og trykke «Run CCleaner» så starter appen opp.
Du vil da bli møtt av dette synet.
 
ccleaner
Her har du flere valg. På venstre siden har du hoved valgene.

  1. «Cleaner», det er her du rydder opp i midlertidige filer. Diskopprydding er et fint verktøy som følger med Windows, men CCleaner er flinkere til og rydde opp.
  2. «Registry», når du fjerner og legger til apps, og Windows oppdateringer så kan det skape feil. Som at snarveier og andre registreringsnøkler peker til steder hvor det filene ikke ligger lengre.
  3. «Tools» her er det mye du kan gjøre, men for simpelhetens skyld så holder vi oss til «uninstall» fanen. Her har du kontroll av alle program du installert.
  4. «Options» her har du flere valg du gå igjennom flere valg som kan gjøres med CCleaner.
  5. «Upgrade» skulle du ønske og oppgradere til en betalingsversjon så kan du gjøre det via dette. Men det er ikke nødvendig.

Når dette er unnagjort så kan vi begynne og snakke om hva du kommer til og bruke. Det finner vi under de 2 første valgene. Og vi starter på toppen med «Cleaner»
 
ccleaner
Du kan justere på hva den skal søke opp og fjerne, men det holder lenge med de som allerede er satt. Det vi nå skal gjøre er og kjøre «Analyze» først. Den vil da søke igjennom kjente områder for filer og si hva den mener er filer du kan slette.
 
ccleaner
Når den er ferdig så ser du den lister opp hva den har funnet og hvor mye. Du trykker da på «Run Cleaner», du vil da bli spurt om du virkelig vil slette disse filene. Du kan trykke ja/nei eller også trykke på ikke spør meg igjen og velge ja. Den vil da slette alle filene som ble listet opp og frigjøre diskplass.
Gratulerer da har du frigjort diskplass og lært deg hvordan dette gjøres.
Det neste vi skal gjøre er og rydde opp i «Registry».
 
Trykk på «Registry» og det ser likt ut som i «Cleaner» Du har to valg som må kjøres i riktig rekkefølge.
 
ccleaner
Først trykker du på «Scan for Issues» og her ser du den finner flere feil som kan bli ryddet opp i. Neste er og trykke på «Fix selected Issues», du får da et valg. CCleaner spør om du vil ta backup av «Registry» før du gjør noe. Dette kan være greit og gjøre, hvis du er bekymret. Personlig, har jeg aldri tatt backup og aldri hatt problemer. Så her kan du velge hva du vil gjøre, er du usikker ta backup, hvis ikke så velg nei.
Igjen vil du få en ny rute, med valg.
 
ccleaner
 
Her viser den alle feilene, og gir deg et valg om og fikse alle, eller kun enkelte. Her velger vi «Fix All Selected Issues» Når den er ferdig gjentar vi prosessen. Skanner på nytt og kjører fiks. Dette gjør vi fordi når vi fjerner disse feilene så vil det komme nye feil grunnet de kommuniserte med noen av de vi fjernet. Etter fiks nr 2 så vil alt være bra.
Og med det så har vi klart å bruke CCleaner. Det er mye mer vi kan gjøre med programmet, men dette er det du her mest nytte av.
Da har November startet og første snøfallet har kommet. Ønsker dere en god November måned og ser dere i Desember.
Dere finner oss her:
Tullins gate 2 | 0166 Oslo
Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo
Telefon: (+47) 23 23 75 80
http://runtime.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
cookie

Runtime.no benytter seg av informasjonskapsler