Jobbe effektivt del 2

black-and-white-close-up-device

Jobbe effektivt del 2
black-and-white-close-up-device
Som oftest så bruker vi musen til det meste vi gjør på maskinen. Men det finnes også mange «hot keys» som kan hjelpe deg med å jobbe mer effektivt. Og med det så mener jeg ulike tastekombinasjoner som en kan gjøre på tastaturet for og hjelpe deg med å jobbe raskere.
Vi kan starte med de to som vil hjelpe deg mest. Det er nemlig kopier og lim inn knappene. Vanlig for mange er og høyreklikke på filen/mappen med musen og velge kopier eller flytt. Og høyreklikke igjen i målmappen og velge lim inn.
«Ctrl c»
Du skal ikke ta med «»
Dette er for å kopiere filen/mappen.
«Ctrl v»
Er for og lime inn det du har kopiert.
Disse to vil hjelpe deg med å jobbe mye mer effektivt og øke arbeidshastigheten betraktelig. Men vi stopper ikke her, vi tar med andre kombinasjoner som vil hjelpe deg.
Når vi først er inne på kopiering så kan vi ta med en annen hot key også.
«Ctrl a»
Skal du flytte alle filene i ett området så kan du bruke denne. Det denne gjør er å markere alt i mappen som gjør det enkelt og raskt for deg og markere.
Dette er kanskje de tre viktigste og huske når det kommer til å jobbe mer effektivt. Etter litt øving så vil du jobbe raskere og bli mer komfortabel med andre også, som jeg vil ta opp under her.
abstract-bedrock-blur
Mens vi fortsatt snakker om kopiering kan jeg nevne denne snarveien også.
«Ctrl x»
Det denne gjør er at den velger flytt, istedenfor kopier. Så det du gjør det er og merke det som skal flyttes. Er det alt så kan du velge «ctrl a» så «ctrl x» og finner mappen hvor filene skal til så «ctrl v» Og da er jobben gjort.
«Ctrl z»
Det som ofte kan skje når du jobber med redigeringsverktøy er at en kan gjøre noe feil. Hvis du bruker noen bilderedigeringsverktøy så kan det var noen streker eller felt som blir feil fylt ut.
«Alt Tab»
Brukes for å bytte mellom applikasjoner raskt. Holder du inne de to så for du oversikt over alle vinduene som er oppe. Og du kan da enkelt og raskt velge det vinduet du vil til.
En annen snarvei som ikke er for å hjelpe deg med å jobbe effektivt, men som er grei og vite om er for å få tilgang til «Oppgavebehandling». Her inne kan du avslutte program som har sluttet og svare og sjekke ressursbruk.
«Ctrl Alt Delete»
oppgavebehandling
Her kan du som sagt sjekke ressursbruk, og hvilke applikasjoner som kjører og som ikke svarer. Det er veldig kjekt og bli kjent med hvordan denne fungerer.
2019 har startet, håper jul og nyttår er vel overstått. Et nytt og spennende år er foran oss, må det bli enda bedre en 2018. Ønsker dere en god januar måned.
Dere finner oss her:
Tullins gate 2 | 0166 Oslo
Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo
Telefon: (+47) 23 23 75 80
http://runtime.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content