10 nye funksjoner i Microsoft Teams – 2021

Vi deler topp 10 nye funksjoner i Microsoft Teams.

Microsoft Teams er markedsledende samhandlingsverktøy med over 75 millioner brukere daglige på verdensbasis. Teams ble først introdusert i 2017 og helt siden da hatt en eksepsjonell utvikling. Vi deler topp 10 nye funksjoner i Microsoft Teams.

Måten vi jobber på har endret seg betraktelig i det siste året. Vi har et sterkt behov for å være koblet med hverandre uten å ha fysisk tilstedeværelse. Runtime har gjennom 30 årene hjulpet små- og mellomstore bedrifter, enten i form av komplette IT-løsninger eller med kompetanseheving.

Vi kan Teams! Spør oss! 

Hver uke kommer Microsoft med nye funksjoner i Teams. Denne listen er laget i 2021 og vi presenterer i dette innlegget topp 10 nye funksjoner som er tilgjengelige i Microsoft Teams. Før vi setter i gang anbefaler vi at du sjekker om du har den nyeste versjonen av Teams installert. Det kan du sjekke ut enkelt. 

1. Together mode 

Together mode er en ny funksjon som løfter hele møteopplevelsen. Denne funksjonen gjør at man digitalt plasserer møtedeltakerne i en delt bakgrunn, som får hver deltaker til å føle at de sitter i samme rom. Veldig godt egnet i grupper for diskusjoner, brainstorming osv. Denne funksjonen gjør det enkelt å forstå kroppsspråket. Tilgjengelige bakgrunner: auditorium, konferanserom og til og med kafé. 

2. Forbedret brukeropplevelse (UX) 

Brukeropplevelsen har forbedret seg betraktelig fra Teams ble introdusert for første gang i 2017. Ikonene har et moderne utseende og du har bedre oversikt over teams og kanaler. Dokumenter og filer ligger godt synlig øverst. Nå har du standard utseende med hvit bakgrunn i tillegg til et mørkt tema og for de som ønsker høy kontrast, så er dette også mulig. 

3. Popp ut app – eget vindu for app 

Multitasking er et viktig element, om du er i et møte eller sitter og jobber med flere ting på en gang i Teams. Du kan enkelt høyre klikke og velge eget vindu for app. 

4. Kanalkalender 

Du kan legge til kanalkalen ved å trykke på (+) tegnet øverst. Søk opp kalender og legg til. Gi kalenderen et navn og trykk legg til. Kanalkalender gir deg muligheten til å legge opp egne aktiviteter i den angitte kanalen. 

5. Møtevarsel 

Man glemmer ofte tiden når møte er gående. Møtevarsel-funksjonen forteller deg når det er 5 minutter igjen av møte. Det er kun ment som varsel og vil ikke avslutte møte automatisk. 

6. Presentatør visning 

Presentatør visningen har blitt mer oversiktlig. Du velger skjermdeling og velger presentasjonen du ønsker å kjøre. Har du ikke presentasjonen åpen, kan du velge fil fra datamaskinen. I tillegg har du nå tilgang til å se deltakerlisten, chat for å engasjere deltakerne og dine notater – alt på samme vindu.    

7. Approvals app 

Send, motta, Administrer og del godkjenninger i Microsoft Teams. Hub for godkjenning på tvers av alle systemer du oppretter, administrerer og deler. Få ting gjort raskt med muligheten til å se gjennom og utføre handlinger direkte i Microsoft Teams. 

Approvals app i norsk versjon av Teams heter «Godkjenninger». 

8. Improvisert Sharepoint fane 

Har du behov for å legge til Sharepoint innhold til Teams-kanalen din, kan du gjøre det enkelt ved trykke på (+) tegnet øverst. Du kan legge til sider, lister eller dokumentbibliotek. Teams vil også gi deg anbefaling. Uansett hva du ønsker å legge til så er det kun ett-klikk unna. 

9. Bedre tilgang til lydsamtale og deling 

Microsoft Teams har forbedret tilgangen til lyd- og videosamtaler, deling av skjerm, legge til flere personer i chat og løsne chat. 

10. Få tidlig tilgang til Teams-funksjoner 

For å aktivere denne funksjonen må administrator i bedriften, noen tilfeller oss, aktivere denne i adminpanelet. 

Når den er aktivert, kan du enkelt trykke på din profil øverst til høyre, klikke på «om» og derette velge «offentlig forhåndsvisning». 

Microsoft Teams er et fantastisk verktøy med uendelige muligheter. Vi elsker Teams og hjelper deg gjerne med å komme i gang, bygge en god struktur og sikre at din bedrift får et godt utbytte av verdens beste samahandlingsverktøyet Teams. Ta kontakt med oss for en hyggelig Teams-prat. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content