fbpx

Vi tar sikkerhet på alvor!

Trusselbildet blir stadig mer komplekst. Nett-skurkene blir stadig smartere. Tall fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet viser at antall hackerangrep øker hvert år, og norske bedrifter og virksomheter er i større grad utsatt for angrep.

Vi bruker betydelige ressurser på at våre kunder er trygge og overvåker regelmessig for sikkerhetstrusler. Vi gjennomgår også regelmessig våre prosedyrer og introduserer nye tiltak for å sikre sikkerheten.

trusselbildet, sikkerhet

Hvordan kan selskaper beskytte sine digitale kjerneverdier gjennom IT-sikkerhet?

Beskyttelse av selskapets digitale kjerneverdier er avgjørende i dagens digitale verden, men hvorfor er IT-sikkerhet så kritisk?

IT-sikkerhet sikrer at selskapets data og systemer er beskyttet mot ondsinnede aktiviteter som cyberangrep, datainnbrudd og andre trusler. Dette bidrar til å beskytte selskapets økonomiske og personlige data, samt dets omdømme. Videre bidrar IT-sikkerhet til å opprettholde integriteten til selskapets systemer, og sikrer at kun autoriserte brukere har tilgang til dem.

Til syvende og sist hjelper IT-sikkerhet bedriften med å holde seg sikker og overholde bransjeforskrifter, og beskytter deres digitale kjerneverdier.

Hvordan kan selskaper beskytte sine digitale kjerneverdier gjennom IT-sikkerhet?

Ønsker du å forbedre sikkerheten i din bedrift?

Shehzad Jamil

Shehzad Jamil
Salgsansvarlig

4 typer nettangrep og hvordan unngå dem

Små- og mellomstore bedrifter har en større risiko for å bli angrepet. Hovedårsaken til dette er begrensede sikkerhetssystemer og rutiner. Vi ser at småbedrifter angripes 4000 ganger daglig i gjennomsnitt og 92% malware blir levert gjennom e-post. I vår blogg har vi skrevet om phishing som er en stor risiko for bedrifter verden over. Norge er ikke et unntak. 

En oversikt over de 4 vanligste typene cyberangrep

  • Malware (skadevare)
  • Phishing
  • Ransomware
  • Distributed Denial of Services (DDoS) 
 

Malware eller skadelig programvare refererer til skadelig programvare som kan brukes til å stjele data, forstyrre tjenester eller på annen måte skade datamaskiner og nettverk. 

Phishing brukes vanligvis til å stjele personlig informasjon som passord, kredittkortnumre og bankkontoer. 

Ransomware er et program eller en datafil som er ondsinnet kryptert og holdt for løsepenger inntil en betaling er utført. 

Til slutt er et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) når en angriper tar kontroll over flere datamaskiner, vanligvis gjennom skadelig programvare, og bruker dem til å overvelde en datamaskin eller nettverk med forespørsler om data eller tjenester, noe som resulterer i en tjenestenekt til legitime brukere. Det er viktig å være informert om denne typen cyberangrep for å beskytte deg mot dem.

Hold virksomheten din trygg: Utnytt avanserte algoritmer for cyberforsvar

Vi har løsninger som bruker avanserte algoritmer for å beskytte din bedrift mot cyberangrep. Runtime er en tjenesteleverandør som spesialiserer seg på å hjelpe SMB bedrifter med å holde seg sikre mot cybertrusler. Ved å bruke prediktiv analyse og maskinlæring for å identifisere trusler før de kan forårsake skade, beskytter Runtime virksomheten din mot ondsinnet aktivitet 24/7. Med en rekke tilgjengelige sikkerhetsløsninger kan du stole på at dataene og systemene dine er sikre mot ethvert cyberangrep.

Riktig brukeropplæring: nøkkelen til robust IT-sikkerhet

De fleste sikkerhetseksperter og analytikere er enige om at brukeropplæring er en av de viktigste komponentene i en organisasjons IT-sikkerhetsarbeid. Uten tilstrekkelig kunnskap om cybersikkerhet kan brukere bli utsatt for trusler og ondsinnet aktivitet. Opplæring kan gi brukerne viktig kunnskap om cybersikkerhet, samt bevissthet om risikoer og trusler. Ulike nivåer av opplæring kan implementeres for brukere, fra grunnleggende, generell sikkerhetsbevissthet til mer avansert, spesialisert opplæring. Ved å investere i brukeropplæring kan organisasjoner sikre at brukerne deres har kunnskapen som er nødvendig for å beskytte systemene deres mot potensielle sikkerhetstrusler. 

Riktig brukeropplæring- nøkkelen til robust IT-sikkerhet

Sikre bedriften din med Runtime: Forstå sårbarheter og hvordan du skal håndtere dem

Runtime har ekspertisen og dette kan vi gjøre noe med. Vi kan teste sårbarheten i din bedrift ved å gjennomføre en revisjon av nettverket, applikasjonene og systemene. Vi har lang erfaring og beriker våre konsulenter gjennom kurs, opplæring og workshops. 

Vårt team av sertifiserte sikkerhetseksperter kan identifisere potensielle risikoer og svakheter i sikkerheten, og tilby skreddersydde løsninger for å løse dem umiddelbart. Vi tilbyr også løpende overvåking og støttetjenester for å holde systemene og nettverkene dine sikre. Med vår hjelp kan du være sikker på at bedriftens data og eiendeler er trygge.

Vi tilbyr også en nettbasert opplæringsplattform som er utviklet for å øke sluttbrukerens sikkerhetsbevissthet og dermed minimere risikoen for angrep.

Hopp rett ned til innholdet