En hybrid arbeidsplass – Den nye normalen!

En hybrid arbeidsplass – Den nye normalen!

Mildt sagt har 2020 vært et utfordrende år for oss alle sammen. Vi i Runtime har hatt fokus på å hjelpe våre kunder med å overvinne utfordringene og jobbe sikkert og kontinuerlig. Hybrid arbeidsplass er et resultat av pandemien som har ført oss til å tenke annerledes.

I dag jobber vi hjemmefra, fra båten, fra hytta og andre steder. Vi ble tvunget til å gå vekk fra den forutsigbare arbeidsrytmen – en arbeidsdag som begynte klokka åtte og sluttet klokka fire, og som i tilfeller innebar pendling. Teknologien har alltid endret vår måte å jobbe på. Selv om fjernarbeid var på vei opp før pandemien så har den nå akselerert prosessen.

Ifølge en forskning gjort av Microsoft sammen med BCG og KRC Research, har en europeisk rapport vist at om ledere er fokusert på å bevare kultur og innovasjon, vil fleksible måter å jobbe bli den nye normalen. Over 50% av norske ledere svarte at det er viktig å endre bedriftens arbeidsmåter for å nettopp bli mer innovative og fleksible.

En undersøkelse gjort av Trend Micro Research har mer enn halvparten av ansatte hatt IoT enheter koblet til hjemmenettverk.

Webinar – hybrid arbeidsplass

Vi inviterer deg til et inspirerende webinar den torsdag 11. februar om hybrid arbeidsplass. Geir Leirvik fra Hewlett Packard Enterprise (HPE) og vår seniorkonsulent Daniel Hillervik.

Geir er en erfaren teknologi-evangelist og løsningsarkitekt med mer enn 20 års erfaring innenfor nettverk og kommunikasjon, han har bakgrunn fra utviklingsavdelingene til Cisco og Juniper Networks i USA som produktsjef, og har jobbet med mange av Norges største virksomheter innen offentlig og privat sektor i Hewlett Packard Enterprise.  

Aruba er et Hewlett Packard Enterprise selskap som leverer nettverksutstyr, programvare og tjenester for dagens og fremtidens nettverk. Aruba er også leverandør av nettene som sørger for at du får mat, hotellnetter og at har operasjonelle sykehus i noen regioner i Norge. All kortbetaling i Norge prosesseres på non-stop servere levert av Hewlett Packard Enterprise.

Faktorer som bygger en innovativ arbeidsplass

Rapport fra Microsoft viser tre hovedfaktorer som bygger en innovativ arbeidsplass.

  1. De mest innovative organisasjonene i dag er ikke bare aktive, men fremmer også samarbeid, både internt og eksternt.
  2. Ansatte på de mest innovative arbeidsplassene føler at de har støtte når de tar avgjørelser, lar sin stemme bli hørt og velger hvordan de ønsker å arbeide.
  3. Arbeidere føler at om lag halvparten av arbeidstiden ikke brukes godt nok. Dette skyldes som oftest to ting, nemlig ineffektive møter og forstyrrelser. Bedriftsledere kan spille en viktig rolle i å bidra til å beskytte de ansattes arbeidstid og hjelpe dem med å yte sitt beste.

 

Videre i rapporten vises det at arbeidere i Norge sier at de mister hele 48 prosent av sin optimale arbeidstid hver uke. Unødvendige forstyrrelser, ineffektive møter, telefonsamtaler, e-post og leting etter informasjon fra kolleger. Alt dette spiser opp ansattes optimale arbeidstid.

I Norge kan de ansattes bortkastede tid kuttes med 54 prosent når de har en kombinasjon av det rette kontormiljøet, de rette teknologiske verktøyene og støtten fra sine ledere til å arbeide på̊ ulike måter.

Det er ingen tvil om at hybrid arbeidsplass har kommet for å bli. Utfordringene er ekte, men så er også mulighetene. Med stabile og innovative partnere i ryggen vil Runtime vil fortsette å skape muligheter for våre kunder i den vanskelige tiden.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content