Vedlikehold

Vedlikehold

pexels_photo

 
Vedlikehold av maskinen din er viktig, for dens levetid og respons. Derfor er det viktig og du rydder opp i gamle filer og holder maskinen din oppdatert til de nyeste oppdateringer fra Microsoft og andre applikasjons aktører du forholder deg til.
Det første du kan gjøre er og være flink med og tømme papirkurven. Den tar opp plass på disken, så det er viktig og tømme den. Papirkurven finner du på skrivebordet ditt. Du tømmer den ved og høyreklikke og velg «Tøm papirkurven»
Andre du burde passe på er og sjekke om du har lastet ned de siste oppdateringene til Windows. For å sjekke dette går du til startmenyen, trykker på tagghjulet.
 
start
 
Da vil du komme til Windows 10 sitt nye kontrollpanel. Her skal du trykke deg inn på «Oppdatering og sikkerhet» som du ser på bildet.
 
start
Når du kommer deg inn der så befinner vi oss på rett sted. Her skal du trykke på «Se etter oppdateringer»
 
start
Etter den da har sjekket så vil den si i fra om du har oppdateringer som venter eller som i bildet at du er allerede oppdatert. Skulle det se ut som på bildet her så sjekk uansett, bedre med 1 gang for mye enn 1 gang for lite.
Ved og holde maskinen din oppdatert vil hjelpe med og holde maskinen din beskyttet mot de siste truslene og sørge for at maskinen din er optimalisert ved og laste ned de siste driverne.
En annen ting du kan gjøre er og gå inn i «Diskopprydning»
 
start
Her kan du rydde opp i midlertidige filer og gamle systemfiler.  Skulle du bli spurt så skal du inn på din System disk som ligger på C: Du vil bli møtt med dette bildet og du skal trykke deg videre der jeg har markert.
 
start
Den vil da laste inn de nye mulighetene og vil da gå tilbake til et lite vindu som det var i starten.
 
start
Når den er klar vil du se det er blitt lagt til flere valg der du kan rydde.
 
start
Her kan du se gamle oppdateringer ligger på maskinen min og tar opp plass. Sett hake ved det du vil rydde opp i og trykk ok.
Du får da en advarsel om vil du slette disse filene. Du trykker på ja, og opprydningen starter.
 
start windows
Når den er ferdig så er du ferdig. Gratulerer du har nå brukt Windows sin egen oppryddingsprogram. De finnes tredjepartsleverandører på dette også. Noe vi kanskje kan ta opp i neste måneds blogg.
September er over og oktober har startet, og høsten ser ut til å være i anmarsj. Husk og kle på dere.
Ønsker dere en fin oktober.
Dere finner oss her:
Tullins gate 2 | 0166 Oslo
Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo
Telefon: (+47) 23 23 75 80
http://runtime.no
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content