Velkommen ombord – Få med deg ferietipsene fra Runtime

bilde av en hatt og bagasje. Ferieklar

Juli er tid for ferie. Selv om mange tar innenlands ferie, er det likevel viktig å ha sikkerhet i god behold. Ingen ønsker å bli hacket. De fleste av oss ønsker å ta rimelige forholdsregler for å holde penger og våre personlige opplysninger trygge. Så hvorfor er vi så dårlige til å praktisere gode sikkerhetsvaner for å beskytte våre passord? 
Velkommen ombord – Les også om Runtimes nysatsning!

Passordhygiene

Dessverre er frykten for hacking ofte ikke sterk nok til å overvinne frykten for å takle sterkere passord. Men du trenger ikke nøye deg med enkle, usikre passord. Du kan også ha sterkere passord og samtidig ha ro i sjelen når du logger deg på kontoene dine.

Husk! Lett å huske betyr lett å gjette!

Den beste måten å unngå gjenkjennelige passord er ved å bruke en passordgenerator for å opprette hvert eneste passord. En passordgenerator er avhengig av en datamaskinalgoritme. Hver enkelt konto kan ha sitt eget passord. Ingen kontoer trenger å dele et passord.

Men hva med å huske alle passordene? En passordbehandler er perfekt for trygt å lagre passord og hente passordene når du trenger dem. De fleste passordbehandlere, som for eksempel LastPass, vil oppdage påloggingsskjemaer og fylle inn påloggingsinformasjon for deg, slik at du ikke engang trenger å huske på passordet du trenger, eller at du må lete etter det. Kontoer lagres i et søkbart, brukervennlig digitalt hvelv, slik at du kan føle kontroll over alle passordene dine til enhver tid, uansett hvilken enhet eller nettleser du bruker.

Med så mye av arbeidet vårt og sosialt samvær på nettet nå, er det viktigere enn noen gang å slutte med dårlig passordpraksis.

De aller fleste skyleverandører i dag tilbyr to-trinns-autentisering, men ikke alle er like flinke til å tvinge brukerne til å aktivere dette. Med to-trinns-autentisering menes at pålogging til en konto vil kreve at det brukes en annen faktor for å komme inn som for eksempel en mobiltelefon, på samme måte som vi må logge oss inn i nettbankene våre. Dette gjør det nærmest umulig å bli hacket.

Sjekk med din skyleverandør om de tilbyr to-trinns-autentisering, som for eksempel Facebook, Netflix, Google eller Microsoft.

nyansatt

Velkommen ombord! Runtime satser videre!

Vi ønsker Shehzad Jamil velkommen ombord. Jamil har sin bakgrunn fra Eple-verden. Han har blant annet grunnleggerpris fra Eplehuset og skal nå bidra til vekst i Runtime. Han er ansatt som salg- og markedsansvarlig. Har du spørsmål om Mac eller vurderer du kanskje en ny driftspartner, kan du alltid snakke med han. 

Utenom jobben driver han med foto og tilbringer tid med sin familie.

Husk fraværsassistent!

Vi anbefaler alle å aktivere fraværsassistenten for e-post mens man er på ferie, slik at de som sender e-post får et automatisk svar om at man ikke er tilgjengelig og når man evt. er tilgjengelig igjen. Det er ikke anbefalt å legge inn alt for mange detaljer, men en liten notis om hva sentralbord nummeret er eller hvordan man kan komme i kontakt med de andre på kontoret mens du selv er borte kan være å anbefale.

Husk at det i Outlook finnes 2 autosvar. 1 autosvar internt, som kun de med samme @epostdomene som deg vil se og 2 autosvar eksternt, som alle andre vil se. Benytter du deg av Office 365 e-post løsningen så kan du også aktivere og endre fraværsassistent svarmeldingene via webmail (https://office.com).

Runtime vil minne dere på at support er oppe som vanlig igjennom sommeren, og vi er her for å hjelpe.

Runtime ønsker våre eksisterende og nye kunder en riktig God Sommer! 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content