Ny Outlook for Mac – bedre ytelse, minimalistisk og intuitiv

Ny Outlook for Mac

Personlig bruker jeg både Mac og Outlook daglig, og skriver dette innlegget med stor entusiasme. Den nye Outlook for Mac ble forhåndsvist til utviklere, designere og Microsofts egne folk for ca. et og et halvt år siden. Siden da har de jobbet hardt med å lage et produkt som var utviklet for Mac-entusiaster.

Design

Når det kommer til design og funksjonalitet har Apple alltid vært kjent for det. Ikke bare på maskinvare, men også Apples egenutviklede programvare har hatt fokus på ytelse og intuitiv brukervennlighet. Visste du at Microsoft Excel var første utviklet for Macintosh i 1985? Det er helt santFørste versjon av Excel ble introdusert for Mac 30. september 1985. Hele årsaken til at jeg nevner Excel her er for å tegne et bilde av at Microsoft og Apple har alltid hatt gode relasjoner og Microsoft har hatt mye fokus på Mac.  

Ny outlook for Mac

Ny Outlook for Mac har mye fokus på design – avrundede ikoner, stilrene elementer og minimalisme slik Apple brukere liker det. Design som fremmer produktivitet, og finesser og funksjoner som minner litt på gamle Apple Mail, men mer moderne og tidsriktige. Det er nesten som å ha det beste fra to verdener. I tillegg er den klar for Big Sur. 

Ytelse 

Ny Outlook for Mac er raskere og mer stabil. Innebygget Microsoft synkroniseringsteknologi som gjør opplevelsen bedre. I tillegg har den innebygget motor som gjør at e-postene lastes inn raskere og du er mer fokusert på ditt arbeid fremfor å tvinne tommeltotter på når ting lastes inn. Det er også lagt inn en quick sync slik at synkronisering mellom kontoene går raskere og at du får mer relevante søkeresultater.  

Microsoft har jobbet iherdig med å få dag-til-dag produktiviteten opp. Hovedvinduet inneholder «min dag», som gir din agenda og en to-ukers kalender som gir deg full oversikt over eventer, møter og viktige meldinger. Min-dag lar deg velge den kalenderen du ønsker og lar deg bli med i møter eller sende en RSVP 

Utssendet av ny outlook for Mac

Et enkelt system for å ha orden 

Oppdateringer på tvers av e-post og kalender forenkler din arbeidshverdag og sikrer at du har det du trenger er til stede når du trenger det. Ny Outlook for Mac fungerer sømløst med M365 (Office 365), Outlook.com, Google konto. iCloud og IMAP støtte kommer.   

Tilpasningsmuligheter i ny Outlook for Mac 

Ny Outlook for Mac kan tilpasses etter dine behov og ønsker, på tvers av e-post, meldinger og kalender. Drag and drop metodikken gjør det enkelt å flytte på ting og gir høy fleksibilitet. I tillegg kan du legge til add-ins, som er programmer og verktøy som produktifiserer arbeidshverdagen. Det kan i og for seg være verktøy som Adobe SignSalesforce, Microsoft Forms og Zoom.  

I tillegg er det lagt inn swipe støtte for Magic mouse og trackpadDenne støtten er relatert til slumre eller snooze.  

Bilde av innboks i Outlook

Veien videre 

Det er mye som kommer av funksjoner og tillegg. Microsoft har laget en roadmap, som du kan følge med på. Noen av funksjonene som kommer i nær fremtid er S/MIME, Delegering, ICS Support mm.  

Min erfaring etter noen måneders bruk med ny Outlook er svært positiv. Jeg bruker ikke avanserte funksjoner i Outlook, så simpelt og minimalistisk er perfekt for meg. Tillegget for stilrene ikoner og tilpasningsmuligheter gjør at ny Outlook for Mac er rette valget for meg 

En annen ting som jeg vil poengtere her er at du har hele oversikten på en kanvas – Du slipper å åpne et program for hver oppgave du vil gjøre. For de som har brukt Mac i lang tid, husker sikkert at iCal var integrert i Apple Mail. Akkurat samme tankesett er brukt i Ny Outlook for Mac.  

Personlig har jeg savnet iCal i Mail  så nå med ny Outlook for Mac var som å gå tilbake til gamle røtter.  

Les også: De beste antivirusprogrammene for Mac

Har du spørsmål om Microsofts produkter for Mac kan du kontakte Jamil

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content