Hvordan beskytte bedriftens digitale verdier?

Hvordan beskytte bedriftens digitale verdier?

Antall SMB-bedrifter som blir hacket øker stadig. Svindlerne blir stadig mer kreative. Det kan være ekstremt ressurskrevende å beskytte bedriftens digitale verdier. Runtime har ekspertisen og har hjulpet SMB-bedrifter i mange år. 

3. mars kom det en melding fra Microsoft, hvor de hadde oppdaget cyberangrep rettet mot Microsoft Exchange Servere, riktignok on-premise servere. Nylig har det vært et hacker-angrep på Stortinget i Norge. Dette innlegget handler ikke om hvem og hvor, men heller hva bedrifter og organisasjoner kan gjøre for å øke sikkerheten.

I følge ENISA har nettfisking økt betraktelig under pandemien covid-19. I oktober 2020 skrev vi et innlegg om Phishing – nettfiske. Phishing er en svindelmetode hvor svindleren ber deg legitimere deg. Ofte er dette i forbindelse med at du blir fortalt at din konto har blitt hacket, eller er usikker, og ber deg da logge inn for å sikre den, eller bevise at du er eier av kontoen. 

Phishing er ikke bare utbredt blant private brukere, men også mange bedrifter blir svindlet gjennom denne metoden. 

Verdens helseorganisasjon (WHO) har også meldt om økning av cyberangrep verden over. 

Kan man stoppe Phishing? 

Svaret er ja. Runtime har sikkerhetsløsninger som kan redusere risikoen for å bli svindlet gjennom Phishing metoden. Først er det viktig å kartlegge sårbarheten. Dette gjør vi ved å sende ut en «falsk», men kontrollert e-post til alle brukere i bedriften. Er sårbarheten høyere enn 30%, legger vi opp en plan for hvordan vi sammen med kunden kan redusere til ønsket mål. Meld gjerne din interesse her, så tar vi kontakt med deg. 

Backup – En god rutine kan redde dagen 

Å ha servere på huset krever plass, elektrisitet og ressurser for drift og vedlikehold. For SMB-bedrifter med begrensede ressurser er dette en unødvendig utgift. 

I dag har mange bedrifter begynt å tenke på skyløsninger. Ha dokumenter og filer opp i skyen. 

I tillegg går vi inn i den «nye normalen» – hybride arbeidsplasser. Microsoft Teams har blitt et viktig samhandlingsverktøy i hverdagen. Nyttige funksjoner som gjør arbeidshverdagen vår mer effektiv og strukturert. 

Microsoft anbefaler sterkt brukere å ha backup selv om alt er i skyen. Enten om det skulle være OneDrive, SharePoint eller andre skytjenester fra Microsoft.  

Sammen med våre leverandører og våre sikkerhetseksperter har vi laget Runtime Backup. Som kunde trenger du kun å fokusere på arbeidet ditt, så tar vi hånd om backup og de gode sikkerhetsrutinene. Runtime Backup gir deg som leder en god nattesøvn, og du kan være trygg på at dine data er i god behold – hele tiden! 

Abonner på en IT-avdeling 

I forbrukerverden har det blitt en trend å abonnere fremfor å eie. Det å eie er luksus. Alt fra kaffe til programvare kan man abonnere på. Akkurat på lik linje er det en trend i SMB å abonnere på en IT-avdeling. Ved å abonnere på en IT-avdeling kan det være fordelaktig. Det kan gi deg: 

       En trygghet 

       Reduserte kostnader 

       Økt sikkerhet 

       Redusert risiko 

       Rådgivning til innkjøp av hardware og software 

       Support og konsulentbistand 

Hva vil det si å abonnere på IT-avdeling   

Når du abonnerer på en IT-avdeling hos oss får du forutsigbare, månedlige IT kostnader. Vi garanterer konkurransedyktige priser. Du får også fleksibiliteten til å skalere opp og ned ved behov, slik at du kun betaler for det du bruker.

Vi sørger for at din bedrift har en sikker drift, opprettholder backup og skaper en trygg arbeidsplass. Vi kommer med råd og veiledning, arrangerer nødvendige workshops og reduserer risiko. 

En annen fordel er at vi sitter på høy og bred kompetanse, som kan beskytte din bedrifts digitale verdier. 

Hvem er Runtime? 

Runtime ble etablert i 1989 med en visjon om å være den beste IT-partneren for SMB-bedrifter i Oslo. Vi er glade for at vi har den samme visjonen i dag som vi hadde for 30 år siden. 

I en verden der ting endres i rekordfart, er det betryggende å ha Runtime som IT-partner som skreddersyr løsninger etter hvem dere er og hva dere har behov for. 

På den måten er vi stolte av å kunne være store og erfarne nok til å ha leveransekapasitet, samtidig små nok til å bry oss om hver eneste kunde 

Kontakt oss på 23237580 eller send oss en e-post så hjelper vi din bedrift med uansett hva dere måtte trenge. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content