Hvordan kan AI hjelpe deg i arbeidshverdagen?

Kunstig intelligens (AI) har vært et av de heteste moteordene innen teknologi de siste årene.

Kunstig intelligens (AI) har vært et av de heteste moteordene innen teknologi de siste årene.  Fra stemmeassistenter som Siri og Alexa til personlige anbefalinger på strømmeplattformer som Netflix, AI gjør livene våre enklere og mer praktiske. Men hvordan kan AI hjelpe oss i hverdagen? 

Det er ikke lenger bare et futuristisk konsept, siden AI-drevne enheter og tjenester allerede er en del av hverdagen vår. La oss utforske noen av måtene AI allerede forbedrer livene våre på og hvordan det kan fortsette å gjøre det i fremtiden. 

Fremkomsten av datamaskiner førte til at mange trodde at arbeidsmengden deres ville bli redusert, med maskinene som tok på seg oppgavene og færre jobbmuligheter oppsto. Det faktiske resultatet var imidlertid i strid med disse forventningene. I stedet for nedgang i arbeidet, fant vi mennesker ut at vi jobbet hardere, noe som resulterte i økt etterspørsel etter dyktige maskinførere. 

Det samme gjelder idag. Fra å utvikle og forbedre AI-systemer til å administrere og analysere data, krever AI-teknologi en dyktig arbeidsstyrke for å operere effektivt. Så la oss dykke ned i dette spennende emnet og utforske hvordan AI endrer IT-arbeidsmarkedet til det bedre!

Hva er AI?

Før vi går inn i de ulike grunnene er det viktig å forstå hva AI er, og hva den kan gjøre. Et enkelt søk på internett viser at “AI er en simulering av menneskelig intelligens, prosessert av maskin”. Denne forklaringen gjør det enkelt for oss å forstå at AI er en komponent av teknologi, slik som maskinlæring, som krever en form for base. 

Kunstig Intelligens (AI)

Microsoft + AI

Runtime er Microsoft partner og kanskje derfor er vi ekstra opptatt av utviklingen på denne fronten. 

Microsoft har investert flere milliarder dollar i OpenAI og integrerer nå teknologien i flere av sine produkter og tjenester. Microsoft har blant annet annonsert at Teams Premium nå blir tilgjengelig. Premium versjonen innehar avansert AI-verktøy for språk drevet av OpenAIs GPT, sammen med annen teknologi rettet mot å gjøre møter «mer intelligente, personlige og sikre» ifølge Microsoft.

Teams Premium tilbyr AI-genererte presentasjoner i PowerPoint Live og «personlig tilpassede tidslinjemarkører for når du forlater og blir med i et møte.» Direkteoversettelser av ulike språk er allerede tilgjengelig. I løpet av de kommende månedene vil Teams Premium automatisk kunne generere møtenotater med ved hjelp av GPT. Brukere vil også ha tilgang til AI-genererte oppgave- (To-Do) og forslag til videre fremdrift. Microsoft vil utvide Teams Premium AI-funksjonene i nærmeste fremtid, noe som blir et nytt spennende kapittel.

Cybersikkerhet

AI i cybersikkerhet eliminerer tidkrevende oppgaver som vanligvis gjøres manuelt av menneskelige eksperter. Den skanner enorme data og identifiserer potensielle trusler og reduserer falske positiver ved å filtrere ut ikke-truende aktiviteter. Dette hjelper menneskelige eksperter med å fokusere på mer kritiske sikkerhetsoppgaver. 

Ettersom cyberangrep vokser i volum og kompleksitet, hjelper kunstig intelligens (AI) analytikere med lite ressurser til å holde seg i forkant av trusler. AI-teknologier som maskin læring og naturlig språkbehandling samler trussel intelligens fra millioner av forsknings artikler, blogger og nyhetssaker, og gir rask innsikt for å kutte gjennom støyen av daglige varsler, noe som reduserer responstidene drastisk.

AI kan øke produktiviteten i din arbeidshverdag

AI på arbeidsplassen er raskt i ferd med å bli et vanlig fenomen. Mange bedriftseiere og organisasjoner har oppdaget at inkorporering av AI i deres daglige drift kan forbedre produktiviteten og effektiviteten betraktelig. Med AI kan oppgaver som en gang var tidkrevende og arbeidskrevende nå utføres raskere og mer nøyaktig, slik at ansatte kan fokusere på mer komplekst og kreativt arbeid. 

Konklusjon

AI er allerede endel av hverdagen vår. Du kjenner dem igjen fra Siri, Alexa mm. Ifølge daglig leder i Runtime, Fredrik Homb, er det ingen grunn til skepsis da AI er en komponent av teknologi. Denne komponenten kan utføre «kjedelige» rutineoppgaver, og menneskene kan jobbe med nye og kreative oppgaver.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Del innlegget med andre

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content